καλα ταξιδια και ειδικα αυτη την εποχη να γνωρισουμε την Πατριδα μας *

online διαδρομες, ταξιδια, περιηγησεις, οδοιπορικα απο τα αρχαια χρονια μεχρι τις μερες μας...με περιηγητη τον Πάνο Σ. Αϊβαλή
Η Φωτό Μου
......................................γυρίζουμε και γνωρίζουμε την πανέμορφη Ελλάδα για να μένουν και τα ευρώ στη Ελλάδα ...
...........................................................Ενθετο περιοδικό της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" *
email επικοινωνιας: kepeme@gmail.com

~~

~~
....με βάρκα την ελπίδα για μακρινά ταξίδια

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Αφιέρωμα της εφημερίδας La Repubblica προτείνει Ελλάδα

"Η Ελλάδα δεν είναι μόνο εξαιρετικός τόπος για τις καλοκαιρινές διακοπές, 
αλλά και ένας ιδανικός προορισμός για την άνοιξη". 



Τη Μήλο και την Αθήνα προτείνει για ανοιξιάτικους προορισμούς η ιταλική εφημερίδα 
La Repubblica. Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, φιλοξενείται φωτογραφικό αφιέρωμα με πρόσφατες φωτογραφίες από το κυκλαδίτικο νησί, αλλά και την πασχαλινή Αθήνα.




















Στο σύντομο κείμενο, ο συντάκτης, που επισκέφθηκε τη χώρα μας τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο εξαιρετικός τόπος για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και ένας ιδανικός προορισμός για την άνοιξη. 

Μάλιστα, δεν διστάζει να προτείνει σε όσους βρεθούν στη χώρα μας αυτή την εποχή να κάνουν τα πρώτα τους μπάνια στη θάλασσα «εφόσον το επιτρέπουν οι θερμοκρασίες». Ο συντάκτης δεν παραλείπει να τονίσει την ομορφιά των νησιών μας χωρίς τις ορδές των τουριστών του καλοκαιριού. Μάλιστα κάνει λόγο για «εγγυημένη ηλιοφάνεια» και παραλίες με χρωματιστή άμμο.

Οι Ιταλοί προτείνουν ΕλλάδαΟ συντάκτης πήρε μια γεύση και από τη θρησκευτική ατμόσφαιρα των ημερών καθώς επισκέφθηκε τη Μονή Πεντέλης. 

Δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα εδώ: http://viaggi.repubblica.it












http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/159502/oi-italoi-proteinoun-ellada/

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Ο Κοσμάς είναι χτισμένος στις νοτιοανατολικές παρυφές του Πάρνωνα σε καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο, με υπέροχα ελατοδάση.



0
Ο Κοσμάς είναι χτισμένος στις νοτιοανατολικές παρυφές του Πάρνωνα σε καταπράσινο και πανέμορφο τοπίο, με υπέροχα ελατοδάση. Παντου άφθονα νερά, πηγές και ρεματιές, μια παρθένα φύση σε όλο της το μεγαλείο. Η διαδρομή από το Λεωνίδιο είναι συναρπαστική. Ο δρόμος διασχίζει πρώτα το επιβλητικό φαράγγι του ποταμού Δαφνώνα, όπου συναντάμε το μοναστήρι της Παναγιάς της Έλωνας και στη συνέχεια ανεβαίνει στον Πάρνωνα και μπαίνει σε ένα πανέμορφο ελατόδασος. Εξ’ ίσου εξαιρετική είναι και η διαδρομή προς το κοντινό πανέμορφο οροπέδιο του Πάρνωνα, στα όρια με την Λακωνία. Και οι δύο διαδρομές, από το Λεωνίδιο προς τον Κοσμά και από τον Κοσμά προς το οροπέδιο του Πάρνωνα, θεωρούνται από τις ομορφότερες ορεινές διαδρομές της Ελλάδας.
 Η κεντρική πλατεία του χωριού, σκεπασμένη με θεώρατα πλατάνια (που φυτεύτηκαν το 1883), με γραφικά καφενεία και ταβέρνες και με μαγευτική θέα, είναι πανέμορφη. Στο κέντρο της δεσπόζει η ωραία εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Πίσω από το ιερό της εκκλησίας τρείς όμορφες κρήνες χύνουν αδιάκοπα τα νερά τους. Τα σπίτια του χωριού είναι πετρόκτιστα και ακολουθούν την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ο Κοσμάς είναι επίσης ονομαστός για τα ντόπια κρεατικά του και το μέλι που παράγεται εκεί.
Ο Κοσμάς είναι κεφαλοχώρι, από τα λίγα που αντιστέκονται στην ορμή της εποχής μας. Η φύση τον προίκισε με μυριάδες ομορφιές. Οι πλαγιές του Πάρνωνα που τον φιλοξενούν στάθηκαν γενναιόδωρες και τρέφουν τα καστανόδεντρα. Τα πλατάνια τραβούν τους χυμούς της ιστορίας και τα φύλλα τους την ψιθυρίζουν. Λένε για τις μάχες που γίνανε εδώ, λένε για τις καταστροφές. Λένε για τους «γιωργαντζάδες» και τους βοσκούς. Μιλάνε για το μοναστήρι μας, την Παναγιά την Έλωνα και το Μαλεάτη Απόλλωνα. Εγώ τι να πω…

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας 'Χρόνος μετέωρος' του Ηλία Χατζάκη

- 2 Μαίου 2011 * Δευτέρα – Σάββατο, 10:00 – 22.00 Κυριακή,12:00 - 22.
Παρουσιάζεται έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας του Ηλία Χατζάκη με τίτλο: 'Χρόνος μετέωρος'.
Μέσα σε λιτές εικόνες που προέρχονται από ταξίδια σε γεωγραφικές και πολιτισμικές άκρες της γης, οι πρωταγωνιστικές φιγούρες, παρούσες ή μη, οδηγούν το μάτι του θεατή σταθερά στην υποθετική άκρη του χώρου. Μορφές υγρές ισορροπούν και συγχρόνως κινούνται με τρόπο καίριο, αφήνοντας μόνο μικρούς υπαινιγμούς για τα συναισθήματα.
Τα κρυπτόμενα είναι περισσότερα από τα φαινόμενα, αφήνοντας τους συνειρμούς ελεύθερους και τις εντυπώσεις αφηρημένες. 
Οι στιγμές αποκτούν διάρκεια και ο χρόνος μένει μετέωρος…



εφημ. ¨Ελευθεροτυπία"